Týden s hudbou. Koncerty, opery, festivaly, TV, streamy

Na začátku druhé poloviny září vám přinášíme nový Týden s hudbou, kde naleznete to nejzajímavější, co se děje ve vašem okolí doplněné o zahraniční stream a rozhlasové a televizní přenosy.
Témata:Adam Viktora Aleš Nosek Alfred Habermann András Schiff Andreas Ottensamer Andrij Jurkevyč Antonello Allemandi Archaion Kallos Balázs Szabó Bamberger Symphoniker Barocco sempre giovane Beseda Brněnská Boris Giltburg Bratislavské hudobné slávnosti Česká filharmonie Český filharmonický sbor Brno Christophe Coin Chuhei Iwasaki Dan Bárta Daniel Matejča David Eben Denis Podalydès Divadlo F. X. Šaldy Liberec Dmitry Sitkovetsky Eduard Martyniuk Emmanuel Ceysson Emmanuel Villaume Ensemble Philokallia Ensemble Versus Escualo Quintet Eva Garajová Ewald Danel Filharmonie Brno František Zahradníček Gabriela Eibenová Hannu Perttilä Hudba na soutoku Indi Stivín Jakub Čižmarovič Jakub Hrůša Jan Bartoš Jan Mráček Jan Šťáva Janáčkova filharmonie Ostrava Janoska Ensemble Jarmila Balážová Jaroslav Tůma Jiří Vodička Jozef Lupták Julia Burbach Karlovarský symfonický orchestr Kateřina Kněžíková Klášterní hudební slavnosti Komorní filharmonie Pardubice Konvergence Kristina Fialová Lednicko-valtický hudební festival Linda Hejlová Keprtová Lípa Musica Marios Christou Markéta Cukrová Martin Šrejma Mezinárodní hudební festival F. L. Věka Michaela Káčerková Michaela Moc Káčerková Michal Novenko Miroslav Beinhauer Moravská filharmonie Olomouc New European Strings Chamber Orchestra OK Percussion Duo Ondrej Lenárd Ondřej Moťka Ondřej Vrabec Opera de Lille Opera Diversa OperaVision Orchestrální akademie Filharmonie Brno Paolo Gatto Pavel Jirák Pavel Šnajdr Permoník Petr Fiala Petr Kolař Plzeňská filharmonie Podzimní festival duchovní hudby Olomouc Romana Kružíková Ronald Brautigam Schola Gregoriana Pragensis Slovenská filharmónia Slovenský komorný orchester Stanislav Vavřínek Státní opera Praha Štěpán Pražák Štěpánka Pučálková Stéphane Mottoul Svatováclavský hudební festival Symfonický orchester Slovenského rozhlasu Tereza Papoušková Tereza Tourková Theodor Guschlbauer Tomáš Černý Tomáš Netopil Václav Hudeček Václava Krejčí Housková Veronika Rovná Vilém Veverka Vladimír Roubal Vojtěch Spurný Wranitzky Kapelle Zsolt Hamar
Český spolek pro komorní hudbu: Giltburg, Jarůšková, Jarůšek – Boris Giltburg, 12. října 2022, Praha, Rudolfinum (zdroj Česká filharmonie, foto Petra Hajská)
Český spolek pro komorní hudbu: Giltburg, Jarůšková, Jarůšek – Boris Giltburg, 12. října 2022, Praha, Rudolfinum (zdroj Česká filharmonie, foto Petra Hajská)

Praha

V úterý 19. září od 19:00 hodin v Tereziánském sále Břevnovského kláštera zahájí Trio Clavio letošní 9. ročník Břevnovských setkávání.

V úterý 19. září od 20:00 hodin ve Dvořákově síni Rudolfina Česká filharmonie s Tomášem Netopilem zahraje Koncert pro klavír a orchestr č. 3 d moll, op. 30 Sergeje Vasiljeviče Rachmaninova (sólista Boris Giltburg) a Symfonii č. 3 Aarona Coplanda.

Ve čtvrtek 21. září zahajuje festival Archaion Kallos. Od 19:30 hodin v pravoslavném chrámu svaté Kateřiny Alexandrijské (Viničná 2, Praha 2) vystoupí Philokallia Ensemble s uměleckým vedoucím Mariosem Christou a sólisty Petrosem Papaemmanouilem a Silvou Morasten.  Zazní hudba z Konstantinopole z děl svaté Kassie, Petrose Peloponnesiose, Panagiotise Chalatzoglou a dalších.

V pátek 22. září od 19:00 hodin Státní opera uvede 1. premiéru nové inscenace opery Gaetana Donizettiho Nápoj lásky. V nastudování Andrije Jurkevyče a v režii Julie Burbach zpívají sólisté opery. Konkrétní obsazení bude upřesněno.

V pátek 22. září od 17:30 hodin ve Valdštejnské zahradě vystoupí Plzeňská filharmonie pod taktovkou svého šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho s díly Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Leoše Janáčka a dalších.  

V pátek 22. září od 19:30 hodin v kulturním centru Vzlet vystoupí basilejský ansámbl The Tunelanders. Představí anglické, skotské a irské lidové melodie v barokních variacích.

V pátek 22. září od 20:00 hodin ve Dvořákově síni Rudolfina Česká filharmonie s Andrásem Schiffem, který vystoupí jako dirigent i jako sólista. Zahraje Koncert pro klavír a orchestr č. 1 d moll BWV 1052 Johanna Sebastiana Bacha, Koncert pro klavír a orchestr č. 27 B dur K 595 Wolfganga Amadea Mozarta a Symfonii č. 3 Es dur, op. 55 Eroica Ludwiga van Beethovena.

Štěpánka Pučálková (zdroj JK Jitka Kudláčková)
Štěpánka Pučálková (zdroj JK Jitka Kudláčková)

V sobotu 23. září od 11:00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu vystoupí se svým varhanním recitálem Jaroslav Tůma. Zazní Fantazie, op. 75a Te Deum laudamus Aloise Háby, Suita lyrica, op. 39 Jana Hanuše a Symfonie č. 5 f moll, op. 42/1 Charlese Maria Widora.

V sobotu 23. září od 11:00 hodin ve Stavovském divadle zazní písňový recitál Štěpánky Pučálkové, Terezy Papouškové a Martina Šrejmy. Zazní díla Františka Škroupa, Bedřicha Smetany a Richarda Wagnera.  

V neděli 24. září od 19:00 hodin Státní opera uvede 2. premiéru nové inscenace opery Gaetana Donizettiho Nápoj lásky. V nastudování Andrije Jurkevyče a v režii Julie Burbach zpívají sólisté opery. Konkrétní obsazení bude upřesněno.

Brno

Ve středu 20. září od 19:00 hodin ve vile Löw-Beer vystoupí ansámbl Opera Diversa s narozeninovým koncertem pro britského skladatele Davida Matthewse. Zazní díla Gustava Mahlera, Petera Grahama, Pavla Zemka-Nováka, Benjamina Brittena a oslavence.

Ve čtvrtek 21. září od 19:00 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla vystoupí spojené sbory Český filharmonický sbor Brno, Campanula Jihlava a Beseda brněnská s dirigentem Pavlem Jirákem a varhaníkem Petrem Kolařem. Zazní Mše D dur, op. 86 Antonína Dvořáka a Preludium a fuga na českou národní hymnu Franze Ballona.

V sobotu 23. září od 20:00 hodin uvede Opera Diversa v HaDivadle tři miniopery Jiřího Bulise.

V neděli 24. září od 19:00 hodin v Besedním domě vystoupí se svým 1. abonentním koncertem Český filharmonický sbor Brno se sbormistrem Petrem Fialou. Zazní Symfonie g moll Wolfganga Amadea Mozarta a Mše C dur Ludwiga van Beethovena (sólisté Romana Kružíková, Václava Krejčí Housková, Tomáš Černý a František Zahradníček). Spoluúčinkuje Karlovarský symfonický orchestr pod taktovkou Ondřeje Vrabce.

Georges Bizet: Carmen, Divadlo J. K. Tyla Plzeň, Noc s operou, 23. června 2023 – Václava Krejčí Housková (foto Martina Root)
Georges Bizet: Carmen, Divadlo J. K. Tyla Plzeň, Noc s operou, 23. června 2023 – Václava Krejčí Housková (foto Martina Root)

Ostrava

V Ostravě a okolí probíhá Svatováclavský hudební festival.

V úterý 19. září od 19:00 hodin v Husově sboru ve Slezské Ostravě vystoupí ansámbl Barocco sempre giovanne se sólistou Jiřím Vodičkou. Zazní koncerty Antonia Vivaldiho, Georga Philippa Telemanna, Francesca Geminianiho a Antonia Lolliho.

Filharmonie Brno s dirigentem Pavlem Šnajdrem, Danem Bártou a Robert Balzar Triem vystoupí ve středu 20. září od 19:00 hodin v ostravském evangelickém Kristově kostele s pestrým programem z děl Roberta Balzara a dalších.

V pátek 22. září od 18:00 hodin v kostele sv. Václava v Ostravě uvede Ostrava Youth Orchestra s dirigentem Vojtěchem Spurným, koncertním sborem Permoník a sólistkami Veronikou Rovnou a Markétou Cukrovou Symfonii č. 84 Es dur In nomine Domine Josepha Haydna a Stabat mater Jana Křtitele Vaňhala.

V pátek 22. září v 19:00 hodin vystoupí Janáčkova filharmonie Ostrava s dirigentem Andreasem Ottensamerem v opavském kostele sv. Václava. Zazní Akademická předehra, op. 80 Johannese Brahmse, Koncert pro klavír a orchestr č. 2 As dur Franze Liszta (sólista Won Kim) a Symfonie č. 7 A dur, op. 92 Ludwiga van Beethovena.

V pátek 22. září od 19:00 hodin v kostele sv. Jana Křtitele v Hlučíně vystoupí violoncellista Christophe Coin a Festivalový barokní orchestr AD HOC. Zazní díla Nicoly Fiorenzy, Francesca Duranteho, Leonarda Lea a Nicoly Porpory.

V sobotu 23. září od 15:00 hodin v kostele sv. Bartoloměje v Kopřivnici vystoupí Schola Gregoriana Pragensis s uměleckým vedoucím Davidem Ebenem.  

Schola Gregoriana Pragensis (zdroj Lípa Musica)

V sobotu 23. září od 19:00 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého v Ostravě-Staré Bělé vystoupí violoncellista Christophe Coin a Festivalový barokní orchestr AD HOC. Zazní díla Nicoly Fiorenzy, Francesca Duranteho, Leonarda Lea a Nicoly Porpory.

V neděli 24. září od 18:00 hodin v evangelickém kostele v Ostravě vystoupí New European Strings Chamber Orchestra s dirigentem a houslistou Dmitrijem Sitkoveckým. Zazní Taneční suita G dur pro smyčce Johanna Sebastiana Bacha, Dvojkoncert pro housle, klavír a smyčce d moll Felixe Mendelssohna-Bartholdyho (sólisté Dmitrij Sitkoveckij a Jan Bartoš) a Roční doby, op. 37 a Čtyři cherubínské písně Petra Iljiče Čajkovského.

Olomouc

V pondělí 18. září od 19:00 hodin v chrámu sv. Mořice Balázs Szabó zahraje skladby Maxe Regera a Johanna Sebastiana Bacha.

Ve čtvrtek 21. září od 19.00 hodin Moravská filharmonie Olomouc se Zsoltem Hamarem v Redutě zahraje Siegfriedovu idylu Richarda Wagnera, Koncert pro klavír, trubku a smyčce č. 1, op. 35 Dmitrije Šostakoviče (sólisté Mariangela Vacatello a Ondřej Moťka) a Symfonii č. 2 D dur, op. 73 Johannese Brahmse. Veřejnou generální zkoušku je možné navštívit ve čtvrtek 21. září od 9:30 hodin tamtéž.

V sobotu 23. září zahajuje v Olomouci Podzimní festival duchovní hudby.  

Od 19:00 hodin v chrámu Panny Marie Sněžné Orchestr a Sbor filharmonie Karola Szymanowského Krakov s dirigentem Alexanderem Humalou a sólisty Annou Lubańskou (mezzosoprán), Iwonou Hossou (soprán), Rafałem Bartmińským (tenor) a Piotrem Nowackým (bas) uvedou Missu brevis a Te Deum Kryzstofa Pendereckého.

Ostatní regiony Čech

V pondělí 18., v úterý 19. a ve středu 20. září vždy od 19:00 hodin v Sukově síni pardubického Domu hudby vystoupí Komorní filharmonie Pardubice s dirigentem Stanislavem Vavřínkem. Z díla Wolfganga Amadea Mozarta zazní předehra k opeře Don Giovanni, Koncert pro housle a orchestr č. 5 A dur K 219 (sólista Jan Mráček) a Symfonie č. 41 K 551 Jupiter.

V pondělí 18. září od 19:00 hodin v českolipském Jiráskově divadle v rámci festivalu Lípa Musica vystoupí Janoska Ensemble. Zazní díla Johannese Brahmse, Františka Janosky, Romana Janosky, Bély Bartóka, Dava Brubecka a Johanna Sebastiana Bacha.

Janoska Ensemble (foto Andreas Bitesnich)

V úterý 19. září od 17:30 hodin v kostele sv. Prokopa a Mikuláše v Bohušovicích nad Ohří vystoupí se svým recitálem varhaník Aleš Nosek.

Ve středu 20. září od 19:30 hodin v plzeňském Domě hudby vystoupí sopranistka Lucie Vagenknechtová, houslista Štěpán Pražák a klavíristka Ladislava Kaspříková. Zazní díla Wolfganga Amadea Mozarta, Nikolaje Andrejeviče Rimského-Korsakova, Fritze Kreislera, Arriga Boita a Antonína Dvořáka.

Ve čtvrtek 21. září od 16:00 hodin ve foyer v libereckém Šaldově divadle zazní koncert K poctě rodu Harrachů. Vystoupí spojené sbory Bohemia Choir FP TUL, Světlohlásek a Aurea Rosa a klavírista David Němec.

V pátek 22. září a v neděli 24. září se uskuteční v libereckém Divadle F. X. Šaldy premiéry nové inscenace opery Josefa Myslivečka Adam a Eva v hudebním nastudování Paola Gatta a v režii Lindy Hejlové Keprtové. V hlavních rolích se představí Maksym Kutsenko, Jolana Slavíková, Veronika Kaiserová a Věra Poláchová.

V pátek 22. září od 19:00 hodin v kostele sv. Petra a Pavla v Prysku v rámci festivalu Lípa Musica vystoupí ansámbl Anima Şirvani. Zazní díla Ludwiga Senfla, Diega Ortize, Fikreta Amirova a množství lidové hudby Persie a Ázerbájdžánu.

V sobotu 23. září od 18:00 hodin v kostele sv. Antonína Poustevníka v Hradci Králové Ensemble Versus připomene díla Johanna Galluse, Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic a Nicolause Zangiuse.

V sobotu 23. září festival Lípa Musica uvádí od 19:00 hodin koncert v kině Hvězda v Kamenickém Šenově. Escualo Quintet zahraje skladby Ástora Piazzolly, Carlose Gardela, Armanda Pontiera, Lala Schifrina a dalších.

Musica Figuralis, Ensemble Versus, Marek Čermák (foto Michal Sýkora)

V sobotu 23. září od 19:30 hodin v zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou na festivalu Hudba na soutoku vystoupí německý Boulevard Baroque s uměleckou vedoucí Karlou Enriquez.

V neděli 24. září od 15:00 hodin v kostele sv. Jiří ve Velkých Opatovicích vystoupí varhaník Ondřej Múčka.  

V neděli 24. září od 16:00 hodin v kostele sv. Anny v Jedlce vystoupí sopranistka Gabriela Eibenová a varhaník Adam Viktora.

V neděli 24. září od 16:00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě vystoupí varhaník Alfred Habermann. Recituje Radka Fidlerová.

V neděli 24. září od 17:00 hodin v kostele sv. Václava v Dobrušce na Mezinárodním hudebním festivalu F. L. Věka vystoupí Wranitzky Kapelle se sólistou Vilémem Veverkou. Zazní díla Pavla Vranického, Josepha Haydna a Wolfganga Amadea Mozarta.

V neděli 24. září od 17:00 hodin v kostele sv. Matouše v Dobroměřicích vystoupí varhaník Michal Novenko.

V neděli 24. září od 18:00 hodin v kostele Zvěstování Páně ve Vlachově Březí vystoupí Vladimír Roubal.

Ostatní regiony Moravy a Slezska

V pondělí 18. září od 19:00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bruntále v rámci festivalu Klášterní hudební slavnosti vystoupí mezzosopranistka Eva Garajová a varhanice Michaela Káčerková. Zazní díla Johanna Sebastiana Bacha, Petra Ebena, Michala Müllera, Antonína Dvořáka, Františka Musila a Georga Friedricha Händela.

Ve středu 20. září od 17:00 hodin v Kojetíně v koncertním sále ZUŠ bude zahájen minifestival z děl Karla a Aloise Hábových.  

Daniel Matejča (zdroj Lednicko-valtický hudební festival)
Daniel Matejča (zdroj Lednicko-valtický hudební festival)

Ve čtvrtek 21. září od 17:00 hodin tamtéž zazní v podání Miroslava Beinhauera recitál z klavírních skladeb Aloise Háby.

O víkendu začíná 8. ročník Lednicko-valtického hudebního festivalu. Sobotní zahajovací koncert (23. září) má na programu akademickou ouverturu lichtenštejnského rodáka Josefa Gabriela Rheinbergera, „osudové “ orchestrální dílo Ludwiga van Beethovena i Šostakovičův první houslový koncert. To vše v provedení mladého českého houslisty Daniela Matejči a Filharmonie Brno pod taktovkou Tomáše Netopila. Jízdárna zámku Valtice bude pro tento večer vybavena novým aranžmá pro zdokonalení akustiky. 

V neděli 24. září od 17:00 hodin v rámci druhého koncertu LVHF 2023 vás zahrnou hudebními premiérami v zámeckém divadle Valtice Indi Stivín, Tereza Tourková a Barocco sempre giovane. Mimo jiné zazní Valtická fantazie Hommage à J. M. Sperger právě z pera Indiho Stivína.

Češi v zahraničí

Ve čtvrtek 21. a v pátek 22. září vystoupí členové Orchestrální akademie Filharmonie Brno, Percussion Ensemble JAMU a OK Percussion Duo v maďarském Veszprému. Zazní díla Bély Bartóka, Alexeje Gerassimeze, Keiko Abe, Miloslava Ištvana, Víta Zouhara, Karla Husy, Edvarda Schiffauera a dalších.

Ve čtvrtek 21. září vystoupí Janáčkova filharmonie Ostrava s dirigentem Andreasem Ottensamerem v Cavatina hall v polské Bílsko-Bělé. Zazní Akademická předehra, op. 80 Johannese Brahmse, Koncert pro klavír a orchestr č. 2 As dur Franze Liszta (sólista Won Kim) a Symfonie č. 7 A dur, op. 92 Ludwiga van Beethovena.

Český filharmonický sbor Brno se sbormistrem Petrem Fialou v pátek 22. září zavítá do německého Bamberku. Společně s Bamberskými symfoniky pod taktovkou Jakuba Hrůši uvedou Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654a Johanna Sebastiana Bacha (Christian Schmitt varhany), Stabat Mater Petra Fialy (Kristina Fialová – viola) a Glagolskou mši Leoše Janáčka (sólisté Kateřina Kněžíková, Jarmila Balážová, Eduard Martynyuk a Jan Štáva).  

Jan Šťáva (foto Marek Olbrzymek)

Slovensko

V úterý 19. září od 18:00 hodin v bratislavském Zichyho paláci proběhne gratulační koncert k sedmdesátinám skladatele Víťazoslava Kubičky.

V úterý 19. září od 19:00 hodin v Atriu Slovenské národní galerie v Bratislavě na festivalu Konvergence vystoupí norský Nils Økland Band a pokračování projektu Building Bridges propojující slovenské, norské a ukrajinské melodie.

V úterý 19. září od 19:00 hodin ve farním kostele Umučení sv. Jana Křtitele vystoupí varhaník Karl Ludwig Kreutz s programem varhanní improvizace.

Ve středu 20. září od 9:00 hodin v košickém Domě umění bude probíhat varhanní improvizační workshop s Karlem Ludwigem Kreutzem.  

Ve čtvrtek 21. září od 19:00 hodin v opatském chrámu svatého Jana Křtitele v Jasově vystoupí varhaník Karl Ludwig Kreutz s programem varhanní improvizace.

V pátek 22. září od 12:30 hodin na nádvoří Mirbachovského paláce zazní společně s obědem improvizační folklórně-jazzový koncert houslisty Jána Kružliaka a cimbalisty Ľubomíra Gašpara.  

V pátek 22. září od 19:00 hodin v klášteře klarisek zazní tvorba argentinského skladatele Osvalda Golijova a Daria Milhauda.

V pátek 22. září od 19:00 hodin v malém koncertním studiu Slovenského rozhlasu v Bratislavě vystoupí Synchronos Ensemble a Quasars Ensemble s díly Jany Kmiťové, Jozefa Podprockého, Ivana Buffy a dalších.

Ondrej Lenárd (foto Filip Jandourek)
Ondrej Lenárd (foto Filip Jandourek)

V pátek 22. září od 19:00 hodin zahajuje ve Velkém studiu Slovenského rozhlasu letošní sezónu Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu. Pod taktovkou Ondreje Lenárda zazní Koncert pro klavír a orchestr č. 1 d moll, op. 15 Johannese Brahmse (sólista Jakub Čižmarovič) a Alpská symfonie, op. 64 Richarda Strausse. Koncert přenáší živě Rádio Devín.

V pátek 22. září od 19:30 hodin v koncertní síni Slovenské filharmonie zahájí Slovenská filharmonie s dirigentem Emmanulem Villaumem letošní 58. Bratislavské hudební slavnosti. Zazní předehra Král Svätopluk, op. 10/1 Eugena Suchoně, Koncert pro harfu a orchestr Henriette Renié (sólista Emmanuel Ceysson) a Symfonie č. 1 D dur Titán Gustava Mahlera.

V sobotu 23. září od 16:00 hodin začne v Primaciálném paláci Bratislavská noc komorní hudby jako pocta Gÿorgymu Ligetimu.

V neděli 24. září od 11:00 hodin v Primaciálném paláci zazní koncert pro rodiny s dětmi spojující příběhy Braňo Jobuse s komorní hudbou.

V neděli 24. září od 19:00 hodin v Moyzesově síni zazní závěrečný koncert letošního festivalu Konvergence. Isabelle van Keulen (housle), Jozef Lupták (violoncello) a Ronald Brautigam (klavír) zahrají díla Francise Poulenca, Césara Francka a Ludwiga van Beethovena.  

V neděli 24. září od 19:00 hodin v konkatedrále sv. Mikuláše v Prešově vystoupí se svým recitálem Stéphane Mottoul. Zazní díla Roberta Schumanna, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, Johanna Sebastiana Bacha a řada sólistových improvizací.

V neděli 24. září od 19:30 hodin ve Štľpové síni Slovenské filharmonie vystoupí Slovenský komorní orchestr s uměleckým vedoucím Ewaldem Danelem a sólisty Václavem Hudečkem a Kristinou Fialovou. Zazní Koncert pro housle a orchestr A dur Františka Bendy, Barkarola Vladimíra Godára, Serenáda pro smyčce, op. 5 Eugena Suchoně a Koncertantní symfonie Es dur K 364 Wolfganga Amadea Mozarta.

Kristina Fialová (foto Daniel Havel)
Kristina Fialová (foto Daniel Havel)

Streamy, rozhlasové a televizní přenosy

Od pátku 22. září od 18:00 hodin SEČ na webu Helsinské filharmonie sledujte koncert s dirigentem Theodorem Guschlbauerem. Zazní Symfonie č. 25 Wolfganga Amadea Mozarta, Koncert pro hoboj a smyčce a moll Ralpha Vaughana Williamse (sólista Hannu Perttilä) a Symfonii č. 6 C dur Malou Franze Schuberta.

V pátek 22. září od 19:00 hodin zahajuje ve Velkém studiu Slovenského rozhlasu letošní sezónu Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu. Pod taktovkou Ondreje Lenárda zazní Koncert pro klavír a orchestr č. 1 d moll, op. 15 Johannese Brahmse (sólista Jakub Čižmarovič) a Alpská symfonie, op. 64 Richarda Strausse. Koncert přenáší živě Rádio Devín.

Od pátku 22. září 19:00 hodin sledujte na serveru OperaVision stream opery Falstaff Giuseppe Verdiho v inscenaci Opera de Lille. Pod taktovkou Antonella Allemandiho a v režii Denise Podalydèse zpívají Tassis Christoyannis, Gabrielle Philiponet, Julie Robard-Gendre, Silvia Beltrami, Clara Guillon, Gezim Myshketa, Kevin Amiel, Luca Lombardo, Loïc Félix, Damien Pass, Laurent Podalydès a Léo Reynaud.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


0 0 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments